Волонтерський рух у ВСП «Марганецький фаховий коледж НТУ «ДП»

Чи змінює людей війна?  Так, докорінно, як і людські цінності. Тепер ми усвідомлюємо  справжню цінність любові, дружби, людяності, милосердя і розуміємо головне: людині потрібна людина.

Волонтерство. Як багато у цьому слові для кожного українця, бо у нас споконвіку існує традиція взаємодопомоги, піклування про ближнього.

Робити добрі справи можуть і повинні усі, адже одна добра справа здатна змінити суспільство, країну та світ на краще.

Студенти Марганецького фахового коледжу разом з викладачами також долучилися до волонтерського руху допомоги українським військовим. Більш ніж 8 000 грн. зібрали студенти, щоб купити теплі речі і ковдри для перевезення поранених до шпиталів і лікарень.

Координатор волонтерського руху – викладачка коледжу Тетяна Козельська:«Допомагати тим, хто захищає країну, ризикуючи своїм життям,- наш обов’язок. Хочу подякувати усім небайдужим, а особливо найбільш активним групам Г-2022 1/9, Г-2021 1/9, ТТ-2021 1/9,  АТ-2019 1/9 та їх кураторам. Сподіваюся, бажання творити добро у наших студентів невичерпне.»

Карина Діденко – студентка ІV курсу, член студентського самоврядування:«Я дуже хвилювалася перед зустріччю з пораненими. Як поводитися, що говорити? Не описати словами ті відчуття, які переживав в душі кожен з нас. Тяжкопоранені хлопці виявилися трохи сором’язливими, намагалися посміхатися і бути привітними.»

Борохта Іван – студент ІV курсу, член студентського самоврядування:«Пишаюся тим, що мав можливість долучитися до цієї прекрасної справи, бо навіть такі маленькі радощі допомагають нашим бійцям наблизити перемогу.»