День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Цей день пам’яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики.

Серед тих, хто боровся зі страшним лихом було чимало наших земляків, які ризикуючи життям та здоров’ям, в ті пекельні дні з честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили.

Своїх героїв треба знати, шанувати і пам’ятати. Час може лікувати від усього, але не від пам’яті. І якщо народ пам’ятає уроки своєї історії, він вартий того, щоб дивитись у майбутнє.

У ВСП «Марганецький фаховий колледж НТУ «ДП» відбулися тематичні заходи з нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.