У цей день, 14 березня  2014 року, перші 500 бійців  Самооборони Майдану прибули на тренувальний полігон під Києвом для формування першого добровольчого батальйону, щоб невдовзі поповнити лави українського війська. Це були люди різних професій та статусу, різного віку та ступеню підготовки – але їх об’єднало єдине бажання захищати свою Батьківщину, її суверенітет та територіальну цілісність.

Добровольці в числі перших стали на захист української держави  від російського агресора  на східному кордоні, взяли на себе практично весь тягар перших днів війни, давши Збройним Силам України можливість мобілізуватись в повному обсязі, озброїтись і вже професійно протистояти ворогу.

Сьогодні добровольці своїми героїчними вчинками та самовідданою службою постійно доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Україну та її народ віддати найдорожче – своє життя.

Шановні добровольці, бійці добровольчих батальйонів!

Вітаємо вас зі святом відваги, мужності, доблесті і честі. Щира подяка вам за патріотизм та незламність бойового духу. Вічна пам’ять тим, хто поклав своє життя за Україну, її незалежність та цілісність.

Бажаємо вам сили і твердості духу, енергії  та оптимізму, добробуту та надійного тилу в родині, сил для завершення російсько-української війни!

Дякуємо за відвагу та мужність тим, хто виконав свій військовий обов’язок – і повернувся до звичного життя й сьогодні працює для розвитку держави. Дякуємо і тим, хто обрав військовий шлях – і зараз продовжує захищати Україну в лавах Збройних Сил або Національної гвардії.

ВІРИМО У НАШУ ПЕРЕМОГУ!
СЛАВА УКРАЇНІ!
СЛАВА УКРАЇНСЬКИМ ДОБРОВОЛЬЦЯМ!