З нагоди Всесвітнього дня поезії /21.03/ та до 90-річчя від дня народження нашого земляка, відомого поета та прозаїка Григорія БІДНЯКА в бібліотеці коледжу діє виставка «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ», де представлена частина його літературної спадщини.

Григорій Прокопович БІДНЯК (21.03.1933 -18.07.2020) – член Національної спілки письменників України, Заслужений працівник культури України, Почесний громадянин міста Марганця, лауреат літературної премії імені Петра Кононенка.

Його життя нерозривно пов’язане з Україною. Він народився на Україні. Всі найважливіші події його життя відбулися на Україні. І ті негоди, що випали на долю народу він також переніс з ним.

Григорій Бідняк – непересічна особистість. І невипадково, що народився він у Всесвітній день поезії – 21 березня, в тяжкий 1933-й рік. Сама доля обрала йому поетичний шлях.

Кожен його твір – це сповідь, якийсь незабутній епізод з життя. Він писав про пережите, з хвилюванням дивився у майбутнє, озираючись навколо. Майстерність Григорія БІДНЯКА висвітлюється в різних жанрах. Досить вагомими є його здобутки у прозі. Григорій Прокопович видав багато книжок для дітей, а в його спадку як поета-пісняра – понад 200 творів.

Майже в кожному творі Григорія БІДНЯКА гостро відчувається його власна громадянська відповідальність за долю України та своєї малої батьківщини. За допомогою слова він намагався достукатися до кожного небайдужого серця, закликаючи цінувати історію, пам’ятати власний родовід, берегти джерела духовності, творити добро.

Пишаємося тим, що доля подарувала нашому краю Григорія БІДНЯКА, що він був нашим сучасником – діловим, енергійним, не розгубленим, не пригніченим.