КІСІН ДАНІІЛ

студент гр. АТ-2020 1/9

Війна внесла багато неочікуваних змін у мирне життя українців, руйнуючи їхні плани та мрії.  Розкидала нас світом, примусила жити за її нелюдськими законами,  розділила з рідними, друзями, одногрупниками, викладачами. Нас розділяють сотні кілометрів, і часом ми розуміємо, що живемо більше спогадами, ніж мріями, але кожен з нас , де б він не знаходився зараз, з надією піднімає очі вгору і вдивляється в небо – вічне, досконале  і неповторне. Одне на всіх.
Фотографування зоряного неба – для мене не просто процес, це справжній ритуал.
Перш ніж приступити до роботи, я заплющую очі хвилин на 15, щоб адаптувати їх до темряви. Відкриваю захисну кришку телескопу, вмикаю шукач і наводжу на об’єкт.
Вставляю потрібний окуляр, зазвичай це окуляр 25 мм, він пропускає більше світла, і фокусуюсь.  За допомогою  додатка у гаджеті намагаюся сфотографувати об’єкт, який  надивився у каталозі Мессьє.
(Довідка: Каталог Мессьє — список із 110 астрономічних об’єктів, складений французьким астрономом Шарлем Мессьє і вперше виданий 1774 року. Мессьє був мисливцем за кометами й поставив за мету скласти каталог нерухомих туманностей і зоряних скупчень, які можна було сплутати з кометами. Таким чином, до каталогу потрапили різноманітні астрономічні об’єкти: галактикикульові скупченняемісійні туманностірозсіяні скупченняпланетарні туманності.)
Вранці вибираю кращі світлини і оброблюю, щоб об’єкти виглядали  так, як їх видно у телескопі.
На світлинах небо над Німеччиною. Дуже сумую за рідним – українським.
Вірю в ПЕРЕМОГУ!