ДРУГА СВІТОВА ВІЙНА… Пройшло вже 78 років з того часу. Щоб осягнути її, треба прочитати не одну монографію науковців, спогади учасників тощо. Але не кожен має на це час. Іноді достатньо невеликої публікації, щоб зацікавити чи заохотити до міркувань або пошуків.

До Дня Перемоги над  нацизмом  у  Другій світовій війні  у бібліотеці  коледжу діє книжкова виставка-вшанування  “ПАМ’ЯТАЄМО. СЛАВИМО. ВШАНОВУЄМО”.
Книги та матеріали, представлені на ній, відтворюють хроніку тих далеких героїчних та трагічних подій. Письменники О.Гончар, О.Довженко, П.Загребельний , А.Дімаров своїми творами нагадують нинішнім поколінням про страшні роки війни, крізь які з честю пройшли ветерани.

День Перемоги над нацизмом присвячений пам’яті тих понад  80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу – ДРУГОЮ СВІТОВОЮ  ВІЙНОЮ.
Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

На жаль, 24 лютого 2022 року на територію України знову прийшла війна. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з підступним агресором. Сьогодні це росія, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність.

Історія Другої світової війни нас вчить, що український народ перемагає  тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми  відчуваємо, що справедливість на нашому боці і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні.

Пам’ятаємо всіх, хто героїчно наближав перемогу та звільнення України від окупації.
Низький уклін і вічна пам’ять загиблим.
А всім ветеранам Другої світової війни бажаємо міцного здоров’я та довголіття.

МАЙБУТНЄ – В ПАМ’ЯТІ ПРО МИНУЛЕ… ПАМ’ЯТАЄМО…

ПАМ’ЯТАЙМО ТИХ, ХТО БОРОВСЯ ЗА УКРАЇНУ  ТОДІ!

ШАНУЙМО ТИХ, ХТО ВОЮЄ ЗА УКРАЇНУ СОГОДНІ!