11-12 травня 2024 року в місті Київ відбувся фінал Міжнародної Економічної Олімпіади в Україні, яку організував Центр Бендукідзе у партнерстві з EFI (Economic Fundamentals Initiative). Найкращі здобувачі освіти з усієї країни зібралися, щоб продемонструвати свої знання з економіки та позмагатися за звання чемпіона.

Цьогорічна олімпіада стала другою для України. Її мета – популяризація економічної освіти серед молоді, виявлення талановитих здобувачів освіти та стимулювання їхнього інтересу до вивчення економічних наук.

Олімпіада складалася з двох частин: письмової та усної, яку перевіряли запрошені експерти-економісти.

Учасники, а їх на першому етапі було 9300 (до фіналу дійшло лише 66) мали змогу перевірити свої знання з економіки; здобути досвід вирішення складних задач; познайомитися з однолітками з різних куточків країни та перейняти досвід від успішних підприємців та економістів.

Студенти нашого коледжу ДІДКОВСЬКИЙ Павло та ВЯТКІН Тимофій  стали учасниками національного фіналу Економічної Олімпіади, отримавши неоціненний досвід, безліч вражень та нових знань. Координатор від коледжу – викладач економічних та гірничих дисциплін МАЗУРОВА Н.О.

Учасники фіналу познайомились з Володимиром Поперешнюком – українським підприємцем та співзасновником компанії «Нова Пошта» та генеральним директором мережі магазинів «Аврора» Тарасом Панасенком, відвідали Національний банк України.

Пишаємося нашими студентами та віримо, що цей досвід допоможе їм досягти ще більших вершин у майбутньому!