На початку березня Україну сколихнуло відео, зняте та злите в інтернет російсь-кими окупантами, на якому вони впритул по-звірячому розстріляли беззбройного українського полоненого воїна, який з надзвичайною витримкою та не опускаючи очей, хоробро сказав їм у вічі: “СЛАВА УКРАЇНІ!”.

Розстріл росіянами беззбройного полоненого викликав хвилю засудження не лише в Україні, а й в інших країнах світу – за лічені години, після появи відео, хештег «Слава Україні!» очолив світові тренди Twitter.

Стало відоме ім’я героя – це Тимофій ШАДУРА (народ. 07.01.1982р., Житомирщина), війсковослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ, який вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій у районі міста Бахмут. Остаточне підтвердження особи загиблого буде встановлено після повернення тіла з тимчасово окупованої території та проведення відповідних експертиз.

В пам’ять про розстріляного Героя студенти нашого коледжу Олена БРАВОРИЧЕНКО (гр. ТТ-2020 1/9) і Сергій ЛІЧМАН (гр. Г-2022 1/9) намалювали його портрети.

У нас вже багато символів цієї війни. Але оці кілька секунд, коли Герой дивиться в обличчя смерті з усвідомленням своєї правоти і на вимогу зняти шеврон ЗСУ відповідає “СЛАВА УКРАЇНІ!” – це саме та сила, яка розгромить “другу армію світу”, це той урок, який треба викладати у школах та на курсі молодого бійця.

ГЕРОЮ СЛАВА! ГЕРОЯМ СЛАВА! УКРАЇНІ СЛАВА!
ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!