«БІБЛІОТЕКА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ – ЯК ПРОСТІР ДЛЯ ОСВІТНІХ ТА КУЛЬТУРНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ СТУДЕНСЬКОЇ МОЛОДІ»

З такою назвою 5-6 жовтня поточного року Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти та Наукова бібліотека Мукачівського державного університету провели семінар.

Бібліотечні працівники ВСП «Марганецький фаховий коледж НТУ «Дніпровська політехніка» стали його учасниками.

Були  розглянуті  наступні питання:
–  інформаційні ресурси бібліотек закладів освіти;
–  створення освітнього простору для молоді (досвід роботи бібліотек Луцька)
–  співпраця видавництв та бібліотек.

Надзвичайно кориснию була доповідь Інни ЛОБАНОВСЬКОЇ, завідувачки відділу формування інформаційних ресурсів ДНПБ України ім. В.О.Сухомлинського, по темі: «Актуалізація бібліотечних фондів в сучасних умовах».

Бібліотекарі були просто зачаровані виступом Алли ІСТОМІНОЇ, кандидата історичних наук,  директорки підприємства «Видавничий дім «АДЕФ-Україна» /м. Київ/, яка презентувала книжкові новинки їх видавницта. Ці надзвичайні видання вразили всіх присутніх як своїм змістом і оформленням так і своєю ціною.

Надзвичайно цікаво пройшла презентація збірки поезій студентської молоді, викладачів та директорів освітніх закладів різних регіонів країни «МОЯ НЕЗЛАМНА УКРАЇНА». До збірки війшли вірші про війну в Україні, написані в останні роки на тлі нападу росії на Україну. Ми змогли переконалися, що талановита молодь – запорука нашої Перемоги.