Хтось колись вигадав це диво дивне – КОЛЕСО. І, поїхали!..

Назвіть хоча б одну людину, з якою ви б особисто були знайомі, і яка жодного разу в своєму житті не користувалася б цим диво-винаходом. Одне з найбільш широких застосувань колеса – це транспортні засоби, більша частина яких, це автотранспорт.

Світовий автомобільний парк складається сьогодні  із сотень мільйонів одиниць автомобільних транспортних засобів – автомобілів найрізноманітнішого призначення, причіпного рухомого складу, який постійно або періодично працює з ним, спеціальних механізмів чи обладнання на базі автомобілів.

В рамках місячника автотранспортних дисциплін та з нагоди Дня автомобіліста і дорожника бібліотека коледжу презентує книжкову виставку  «ЛЮДИНА. ДОРОГА. АВТОМОБІЛЬ».

У підручниках та посібниках  виставки

  • розглянуто загальну будову автомобіля, будову й принципи дії його основних вузлів, механізмів і систем, наведено їх порівняльний аналіз в сучасних автомобілях;
  • розглядається механіка руху автомобіля, його взаємодія з дорогою і повітрям, експлуатаційні властивості автомобіля;
  • особливу увагу приділено питанню організації експлуатації автомобілів, безпеки роботи автотранспорту та охорони навколишнього середовища;
  • розкрито основні елементи інфраструктури , система, організація та органи управління транспортом і шляхи їх удосконалення, а також техніко-економічні особливості видів транспорту і науково-технічні проблеми його подальшого розвитку;
  • наведено основні принципи організації, планування, економіки та управління виробничими процесами технічного обслуговування і ремонту автомобілів у нових умовах господарювання.

Усіх, кого цікавлять автомобілі та все, що з ними пов’язано, запрошуємо до бібліотеки.

Цьогоріч ДЕНЬ АВТОМОБІЛІСТА ТА ДОРОЖНИКА припадає на 29 жовтня.

Вітаємо всіх, хто так чи інакше пов’язав своє життя з автотранспортом або ж усіляко допомагає водіям – прокладає дороги, стежить за їхнім станом та налагоджує транспортний зв’язок між містами.

ТРИМАЙ КЕРМО МІЦНІШЕ, АВТОМОБІЛІСТЕ!
ЗЕЛЕНОГО СВІТЛА, РІВНИХ ТА БЕЗПЕЧНИХ ТОБІ ДОРІГ!