УКРАЇНСЬКЕ КОЗАЦТВО – надзвичайно цікаве та важливе явище в історії як країни так і світу. Козаки дивували та захоплювали, надихали митців на створення шедеврів, берегли свою культуру та звичаї.

Образи чоловіків, які захищають честь та волю свого народу, міцно закарбувалися у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Знайшли вони своє відображення і у тематичній книжковій виставці «ВАРТОВІ ЗЕМЛІ УКРАЇНСКОЇ» у бібліотеці коледжу. Виставка присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні.

Про те, хто такі запорожці, про діяльність українських вояків, їх героїчну звитягу, походи, про життя та побут козаків на Січі, про славні звичаї, традиції та легенди можна дізнатися зі сторінок історичної, художньої та довідкової літератури, представленої на виставці.

Запрошуємо дізнатися більше про славетних оборонців нашої волі та незалежності.

Варто зауважити, що на території нашої країни споконвіків відбувалася величезна кількість воєн і збройних конфліктів. За всю історію не було ще жодного покоління українців, на чию б долю не кинула своєї зловісної тіні війна.

На жаль, 24 лютого 2022 року на територію України знову прийшла війна.

Сердечна подяка кожному українському воїну-захиснику, хто щодня проявляє героїзм, справжній бойовий дух під час захисту свободи, суверенітету та територіальної цілісності України.

Вічна пам’ять тим, хто віддав життя за свободу Батьківщини!

Нехай наша священна українська земля назавжди буде благословенною, вільною та незалежною!

ВІРИМО У НАШУ ПЕРЕМОГУ!
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!