“НЕБЕСНА СОТНЯ – перші герої російсько-української війни”

20 лютого в Україні відзначається особливий пам’ятний день – ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ  СОТНІ.

В цей день ми вшановуємо тих українців, хто 9 років тому ціною власного життя відстоював права та свободи людини, виборював новий шанс стати справжньою демократичною європейською державою під час РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ /30 листопада 2013року – лютий 2014року/.

ГІДНІСТЬ, СВОБОДА, ВІДВАГА, ЄДНІСТЬ, ЧЕСТЬ – стали одними з головних об’єднуючих цінностей учасників наймасштабнішого протесту у новітній історії України. Серед них – представники різних професій, віку та статей, які приїхали з різних куточків України й навіть з-за кордону. Наймолодшому із загиблих, Назарію ВОЙТОВИЧУ, було лише 17 років, а найстаршому учаснику Революції гідності Івану НАКОНЕЧНОМУ– 82 роки.

А ще в цей день давайте вшануємо тих БАТЬКІВ, які не дочекалися сина чи доньку, вшануємо ту ДРУЖИНУ, яка ніколи більше не зможе обійняти свого чоловіка, ту ДИТИНУ, яка вже ніколи не побачить найріднішої батьківської посмішки. Ім доводиться жити з цим болем щодня.

Інститут нацональної пам’яті пропонує переглянути низку документальних фільмів про Революцію Гідності:

  • «ЗИМА, ЩО НАС ЗМІНИЛА» (7 фільмів) реж. Володимир ТИХИЙ (2013-2014рр.),
  • «МАЙДАН» реж. Сергій ЛОЗНИЦЯ (2014р.),
  • «ПРАВДА МАЙДАНУ» реж. Андрій СОЛОНЕВИЧ ТА Дмитро ЛОМАРЧУК (2014р.),
  • «ЗИМА У ВОГНІ» реж. Євген АФІНЄЄВСЬКИЙ (2015 рік.).

Сьогодні варто згадати і про всіх, хто віддав своє життя за Україну впродовж останніх років. Ми не маємо права опускати руки тоді, коли їх не опустили ті, хто були до нас.

МАЙБУТНЄ – В ПАМ’ЯТІ ПРО МИНУЛЕ…

ПАМ’ЯТАЄМО!

Скорішої перемоги нашій країні!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!