27-го січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день в 1945 році  звільнили найбільший концентраційний табір смерті  Освенцим (Аушвіц) – місце ув’язнення, проведення дослідів  над людьми і страти євреїв, поляків, циган та інших жертв.
Офіційно визнано, що до 6 мільйонів євреїв було вбито нацистами протягом 1939-1945 років.

У Голокості Україна втратила 1,5 мільйона євреїв, які були знищені прямо на її території, в ямах та ярах на околицях міст і сіл. За підрахунками дослідників, в Україні є до 2000 місць, де нацисти систематично убивали людей.

Голокост займає особливе місце в історичній науці та суспільній думці як одна з найбільших трагедій в історії людства, тож молодь повинна знати, ці страшні сторінки нашої історії, щоб ми більше ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі.

Бібліотека коледжу приєднується до вшанування скорботної дати  та презентує  книжкову виставку-спомин «27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту», на якій представлені видання, отримані минулого року в дар від Українського центру вивчення історії Голокосту /м. Київ/.

До уваги читачів – історичні драми, написані на основі реальних подій, фотоматеріали, сучасні наукові розвідки про Голокост і трагедію Бабиного Яру.

Пропонуємо ознайомитися з літературою,та вшанувати пам’ять мільйонів безневинно вбитих людей різних національностей.

Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться!

Цього не можна забути!