Плекаймо рідну мову: самоідентичність української нації

Для кожного народу дорога його мова.
Любити, шанувати  рідну мову – святий обов’язок кожного українця.
Щоб якнайефективніше користуватися мовою, її потрібно не тільки знати, а й відчувати, розуміти її структуру , внутрішні закономірності й закони.

В рамках місячника української мови та писемності бібліотека коледжу презентує книжкову виставку «КРАЩА МОВА ЄДНАННЯ», яка допоможе  здійснити подорож у дивовижний світ української мови та поповнити знання з її вивчення.

Видання виставки розкривають загальнотеоретичні відомості про мову і мовлення, конкретизується зміст понять українська національна і літературна мова, мова професійного спілкування.

Посібники та підручники містять теоретичні матеріали з української фонетики, орфографії, словотвору та пунктуації, граматичні вправи і завдання, спрямовані на вироблення навичок грамотного письма, усного мовлення…

На виставці можна знайти цікавинки з української топоніміки, фразеології, лексики,поради, що допоможуть розібратися у складних випадках правопису.

Запитання та завдання для самоконтролю допоможуть самостійно повторити  та закріпити знання.

Бажаючих ознайомитися з виставкою запрошуємо до бібліотеки!

Для українців під час повномасштабної війни питання мови стоїть особливо гостро. Українські захисники роблять все, щоб в Україні можна було вільно розмовляти українською, зберігаючи нашу культурну автентичність. За українську мову та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни.
Так давайте ж разом вивчати, зберігати та примножувати українську мову!
Мова великого народу ЖИТИМЕ ВІЧНО!