“Психоемоційний розвиток міжособистісної чутливості”

І скільки існуватиме людство, стільки часу будуть бентежити серця і розум людей питання рівноправ’я, толерантності, порозуміння, взаємодопомоги.

     Є такі люди, для яких ці слова не просто поняття, а концепція їхньої професійної діяльності. Шостого листопада до нашої освіторії завітали психологині Комунальної Установи “Мірц” Чуб І. та Якушева І. з тренінгом “Психоемоційний розвиток міжособистісної чутливості”.

     Для психологів, як і для педагогів, запорукою успіху будь-якого починання є налагодження контакту з аудиторією. Нашим провідникам у складний світ людської психіки це вдалося на всі 100%. Студентська когорта виявилася вдячною, готовою долучатися до тренінгового процесу, повністю віддаючись йому.

     Учасники SMArt-освіторії на власному, хоч і змодельованому, досвіді дізналися, як непросто жити людям із вадами органів чуттів. Тренінгові вправи, присвячені цій проблемі, ще довго обговорювалися за межами затишної читацької зали нашого коледжу.

     Після пережитого й відчутого з упевненістю можна констатувати факт: молодіжну аудиторію не тільки емоційно зачепило, але й змусило глибоко замислитися над проблемами людей відмінних , інакших.

     А ще учасники відзначили для себе важливість рівноправ’я і поваги в стосунках з іншими.

     Доброта, співчуття, милосердя, взаємопідтримка- надважливі моральні категорії, без яких світ ризикує зникнути. Саме тому сучасна освіта мусить приділяти розвитку цих рис набагато більше уваги, ніж інтелектуальній складовій. Бо знання без милосердя-зброя масового знищення!