У п’ятницю, 27 жовтня, об 11:00 запрошуємо долучитися до написання РАДІОДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

Цей флешмоб відбувається вже 23 рік поспіль в День української писемності та мови, а започаткований він був 2000 року командою Українського радіо. Головна його мета — об’єднати всіх українців як в Україні, так і за її межами.

«Радіодиктант національної єдності – це наймасовіший осінній флешмоб, покликаний звернути увагу на українську мову, популяризувати українську мову. Тож навіть якщо ваша професія ніяк не пов’язана з мовознавством, чи навіть якщо ви поки що не опанували українську мову, Радіодиктант – теж для вас», – зазначив член правління Суспільного Мовлення, керівник проєкту «Радіодиктант» Дмитро ХОРКІН.

Долучитися до радіодиктанту може кожен охочий.
Суспільне Мовлення транслюватиме його:

Авторкою Радіодиктанту національної єдності 2023 року стала українська поетеса, перекладачка, авторка прозових творів та лауреат Шевченківської премії – Катерина КАЛИТКО. Назва тексту — “Дороги України”. До методичної роботи над радіодиктантом також долучилася мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса МАСЕНКО.

Актор театру та кіно Олексій  ГНАТКОВСЬКИЙ, який зіграв Івана Довбуша у фільмі “ДОВБУШ”, буде читати текст радіодиктанту.

Фотографії та відео того, як ви пишете диктант, публікуйте в соціальних мережах із гештегом #радіодиктант2023.

Текст радіодиктанту національної єдності оприлюднять у понеділок, 30 жовтня, об 11:00 — на сайті Українського радіо та Суспільного Культура.

Диктанти на перевірку можна надіслати поштою або на e-mail:

  • паперові листи приймаються на адресу Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26;

важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 29 жовтня.

  • або сфотографуйте чи відскануйте текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) і надішліть його на [email protected]листи приймаються до 11:00 30 жовтня.

ЄДНАЙМОСЯ НАВКОЛО МОВИ!