«Розвиток атомної енергетики та альтернативні способи виробництва електроенергії»

Під такою назвою в рамках місячника загальноосвітніх дисциплін викладачем Ломськовою К.М. було проведено захід для студентів груп Г-2021 1/9 та ТТ-2021 1/9.

Учасники заходу обговорювали сучасний розвиток та безпечність атомної енергетики, енергетичну незалежності і енергетичну безпеку України, яка особливо загострилась під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Для забезпечення зростаючих глобальних потреб людства, енергетика повинна зазнати якісних змін за рахунок впровадження альтернативних джерел. За останні роки ця тема стала предметом пильного інтересу і запеклих дискусій.

Під час заходу було визначено основні найефективніші напрями відновлюваної енергетики в нашій країні: вітроенергетика, сонячна, біоенергетика, гідроенергетика, геотермальна енергетика.

Не оминули увагою і сучасний стан української енергосистеми, яка вже зазнала серйозних втрат внаслідок війни, проявивши свою вразливість та слабкі місця… Скільки часу доведеться чекати на розробку та втілення заходів щодо надійного електрозабезпечення, складно спрогнозувати, особливо, коли в країні й досі триває війна.

ЗА НАМИ ПЕРЕМОГА! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!